Watervilla in Noord-Holland

Als je heerlijk van je watervilla wilt genieten, kom je in Noord-Holland goed aan je trekken. Noord-Holland wordt aan drie zijden omgeven door water. Je kunt je voorstellen dat hier van alles op het water te beleven is. Met zoveel plassen, meren en natuurlijk de zee is er genoeg water om te zwemmen, roeien, surfen en zeilen. Door de enorme diversiteit van het water kent Noord-Holland zeer diverse vormen van waterrecreatie. Waterrecreatie kenmerkt zich door activiteit, sportiviteit, beweging en beleving. Maar ook door het ervaren van ruimte, rust, cultuurhistorie, natuur, landschap en stilte.
De grote wateren als het IJsselmeer en de Waddenzee grenzen aan buurprovincie Friesland en het Markermeer, IJmeer en het Gooi- en Eemmeer met Flevoland en Utrecht.

Noord-Holland is de perfecte provincie voor watersportliefhebbers. Met grote meren zoals het IJsselmeer, het Markermeer en het Gouwzeegat, biedt deze provincie tal van mogelijkheden voor recreatie op het water.

Voor wie op zoek is naar een unieke vakantieervaring, zijn er in Noord-Holland diverse watervilla’s te huur. Deze luxe accommodaties zijn voorzien van alle gemakken en bieden een prachtig uitzicht op het water. Sommige villa’s hebben zelfs een eigen steiger waar je je eigen boot aan kunt meren.

Naast het genieten van de rust en de prachtige natuur, bieden de meren ook volop mogelijkheden voor actieve watersporten. Zo kun je op het IJsselmeer zeilen, windsurfen en kitesurfen, terwijl het Markermeer en het Gouwzeegat ideaal zijn voor waterskiën en wakeboarden. Ook vissers komen aan hun trekken in Noord-Holland, met tal van mogelijkheden om forel, snoek en baars te vangen.

Voor wie liever op het droge blijft, zijn er in Noord-Holland ook diverse wandel- en fietsroutes langs het water. Zo kun je het prachtige landschap van deze provincie op een andere manier ontdekken.

In short, Noord-Holland biedt voor elk wat wils als het gaat om watersport recreatie. Of je nu op zoek bent naar een rustige vakantie in een watervilla, of juist naar actief vermaak op het water, de grote meren van deze provincie bieden volop mogelijkheden.

Alle watervilla’s in Noord-Holland in een overzicht.

Resultaat 1–18 van de 65 resultaten wordt getoond